Diskografi – Trail of Tears

Av | juni 6, 2024

Trail of Tears har en imponerende diskografi som viser bandets utvikling og deres evne til å tilpasse seg og eksperimentere med forskjellige musikalske stiler. Fra deres tidlige demoer til deres siste utgivelser, har Trail of Tears etablert seg som et av Norges mest innflytelsesrike metalband. Gjennom årene har de utgitt en rekke album som har fått stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Hvert album representerer en ny fase i bandets musikalske reise, preget av både medlemsendringer og en stadig utvikling i deres lyd.

Tidlige utgivelser

Den første demoen, When Silence Cries…, ble utgitt i 1997 og markerte begynnelsen på Trail of Tears’ profesjonelle karriere. Denne demoen viste bandets potensiale og førte til deres første platekontrakt. Kort tid etter fulgte debutalbumet, Disclosure in Red, i 1998. Dette albumet etablerte bandet på metal-scenen og ble fulgt av en omfattende turné i Europa.

Veien til suksess

Bandets andre album, Profoundemonium, ble utgitt i 2000 og viste en tydelig utvikling i deres musikalske stil. Med introduksjonen av Cathrine Paulsen som vokalist, fortsatte Trail of Tears å utforske nye musikalske retninger. Deres tredje album, A New Dimension of Might, utgitt i 2002, bekreftet bandets plass som en betydelig kraft innen symfonisk og gotisk metal.

Videre utvikling

Free Fall into Fear, utgitt i 2005, og Existentia, utgitt i 2007, representerte en modning i bandets lyd og en mer eksperimentell tilnærming til musikken. Til tross for utfordringer som medlemsendringer og turnéproblemer, fortsatte Trail of Tears å levere kraftfulle og kreative utgivelser.

Senere år

I 2009 kom albumet Bloodstained Endurance, som viste bandets evne til å overvinne vanskeligheter og produsere kvalitetsmusikk. Oscillation, utgitt i 2013, ble bandets siste album før deres oppløsning. Likevel markerte dette albumet slutten på en æra og viste bandets vedvarende kreativitet.

Gjenforening og nye prosjekter

I 2020 kunngjorde Trail of Tears sin gjenforening med nye medlemmer og planene om å gi ut ny musikk. I 2024 kommer EP-en Winds of Disdain, som markerer starten på et nytt kapittel for bandet.

Som vi nevnte på forsiden: det finnes altså pengespill basert på rock/metal-artister! Herunder kan det være et godt tips å sjekke ut spilleautomaten Motörhead!

Komplett diskografi

Studioalbum

  1. Disclosure in Red (1998)
  2. Profoundemonium (2000)
  3. A New Dimension of Might (2002)
  4. Free Fall into Fear (2005)
  5. Existentia (2007)
  6. Bloodstained Endurance (2009)
  7. Oscillation (2013)

Demoer

Som Natt
  1. Natt (1996)
Som Trail of Tears
  1. When Silence Cries… (1997)

EP-er

  1. Winds of Disdain (2024)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *